LEGYEN NEKED IS

VIRTUÁLIS ASSZISZTENSED

KIK AZOK A VIRTUÁLIS ASSZISZTENSEK?

Röviden és tömören: A virtuális asszisztensek, röviden VA-k olyan személyek, akik előre megbeszélt díjazás (órabér, projekt díjazása stb.) alapján, szerződéses megbízás keretein belül nyújtanak számodra olyan szolgáltatásokat, melyekhez nem feltétlenül szükséges személyes jelenlét. Magyarul külsős, nem bejelentett munkatársak, ahol az asszisztencia kérdése mindig attól függ, neked mikor és mire van szükséged.

Kicsit hosszabban: Egy kisebb , de akár nagyobb cég életében számos alkalom és helyzet adódhat, ahol a belső munkatárs vagy nem elegendő egy-egy feladatkör elvégzésére, vagy olyan feladat szükséges, amihez nem érdemes egy állandó munkaerőt fenntartani. Bár a feladatkör és felelősség lényegesen más és nem összekeverendő, de csak a megértés kedvéért: Ilyen lehet a könyvelés vagy ügyvéd kérdése is, ahol ők maguk nem állandó munkatársként segítik a munkádat, azaz egy külsős könyvelőt bízol meg céged könyvelésével, vagy akár számos cégnek dolgozó ügyvéd áll rendelkezésedre, mikor „helyzet” adódik. Őket nem feltétlenül neveznénk asszisztensnek, de a végeredmény ugyanaz: megbízási alapon áll rendelkezésedre egy szakember. Egy más területen dolgozó VA sem feltétlenül egy virtuális kávét főzni tudó titkárnőt jelent csak, hanem egy tapasztalt személyt, aki a maga szakterületén külsős partnerként áll rendelkezésedre.

MILYEN TERÜLETEKEN DOLGOZNAK A VA-K?

Egy klasszikus VA a napi működésedet segíti, szervez, ügyintéz, de nem helyetted dolgozik és nem ért mindenhez, hiába is írja azt magáról. Nem lehet mindenes, bármilyen jól is hangzik. Nem mindig csak online dolgozik, hiába virtuális, hiszen néha szükséges lehet egy-egy találkozó is, vagy azonos irodában történő munkavégzés, ha a szükség úgy kívánja. Ez is egyéni megbeszélés kérdése. A könyvelés és az ügyvéd, vagy akár egyszerűbb asszisztencia (pl. levelek megválaszolása, call center feladatok) mellett rengeteg terület létezik még, ahol szükséges egy külsős munkatárs bevonása a feladatokba.

 

Egy VA a szó szoros értelmében valóban asszisztens, aki gépel helyetted, tárgyalásokat egyeztet, kezeli a levelezést, a facebook oldaladat stb., azonban tágabb értelemben lehet ő akár egy coach, nyelvtanár, fordító, tolmács, webfejlesztő, rendszergazda, fotós, de lehetséges, hogy a marketingedet, vagy annak egy részét bízod rá egy szakemberre. Ez jelenthet bármilyen rendszeres vagy adhoc szövegírási feladatokat, webshop feltöltését, marketinganyagok kidolgozását, grafikai munkákat, közösségi médiás felületek kezelését, de akár komplett promóció levezénylését is.  A lényeg, hogy csakis tőled függ, miben kéred a VA-k segítséget és az adott VA miben tud szakmailag támogatni.

 

Ami viszont nem mindegy: hogy ki az a személy, aki az adott feladatot ellátja. Ahogy egyre népszerűbb ez a fajta foglalkoztatási mód – főleg a pandémia idején, többek között ennek és a bizonytalan gazdasági helyzetnek is köszönhetően, úgy szaporodnak gomba módra a VA jelöltek, sokan mindenhez IS értve adják el magukat. És ez nem feltétlenül jó.

Milyen egy jó virtuális asszisztens?

 • A maga szakterületén tapasztalattal, referenciákkal rendelkezik.

 • Bármilyen jól is hangzik, nem ért mindenhez és pontosan tisztázza feléd, hogy milyen feladatokban számíthatsz rá.

 • Alapos, pontos és betartja a megszabott határidőket, ugyanakkor rugalmas.

 • Nem vállalja túl magát, ezért úgy érzed, mintha a munkatársad, beosztottad csakis neked dolgozik.

 • Korrekt, titoktartó, leinformálható, ezért megbízhatósága megkérdőjelezhetetlen.

 • Ismeri, vagy ha esetleg nem, hajlandó alaposan tanulmányozni és megérteni a piacodat.

Előnyei:
 

Költséghatékonyság: Egy-egy adhoc vagy rendszeres feladat költsége, mely nem feltétlenül igényel napi 8 órás bejelentett munkaviszonyt, jóval kedvezőbb, mint egy fix munkatársé. Nincs járulékfizetési kötelezettség, csak az elvégzett munka után jár a díjazás. Rendszerint órabéres formában dolgozik, ezért ha heti 20 órányi munkát kérsz tőle, pontosan tervezheted költségeidet. Projektalapú elszámolás esetén pedig csak az adott és elvégzett feladat alapján rendezed vele a piszkos anyagiakat, legyen az egyszeri, vagy havi rendszeres projekt (pl. szövegírás).
 

Rugalmasság: Te döntöd el, mikor és milyen rendszerességgel van rá szükséged, ő pedig alkalmazkodik ehhez. Ha csak heti 5 óra, akkor annyiban állapodtok meg, ha heti 30 vagy több, akkor pedig az lesz a munkavégzés alapja. Amire figyelned kell neked is: ha a megbeszéltektől eltérően hirtelen bíznál rá váratlan feladatokat, előtte mindenképpen egyeztesd vele, hogy az belefér-e az idejébe és ne vedd természetesnek a rendelkezésre állását az előre megbeszélt időn felül.
 

Pontosság: Amennyiben órabéres elszámolásban egyeztek meg, pontosan vezeti az elszámoláshoz szükséges adminisztrációt. Leadási határidőket betartja, feladatokat időre elvégzi. A megbeszélt időben rendelkezésedre áll. Nem fél kérdezi azért, hogy az elvárt minőséget nyújtsa.

Mikor kellhet?
 

Rendszeres feladatok: Ez lehet egy mindennapos ügyfélszolgálat ellátása, call center, levelezések kezelése, mint tipikus asszisztencia, de ez lehet akár havi szinten közösségi média kezelése, cikkek, blogcikkek írása, webshop termékfeltöltések, honlap kezelése, rendelések feldolgozása, de akár rendszeres termékfotózás, weboldal karbantartás, rendszergazdai tevékenység is ide tartozhat. Minden olyan feladatkör, mely előre tervezhető, minden hónapban nagyságrendileg azonos óraszámban szükséges hozzá virtuális asszisztens.
 

Időszakos, adhoc feladatok: Ilyen feladat lehet minden olyan munka, mely egy-egy nagyobb projekthez kötődik, aminél a meglévő erőforrások nem elegendőek a projekt kivitelezéséhez. Ez lehet egy új honlap fejlesztéséhez kapcsolódó feladatok, mint pl. weboldal szövegezése, vagy egy promóció anyagainak elkészítése pl. fotók, grafikai elemek stb. Ilyen feladat lehet továbbá értékesítési és egyéb kampányok megvalósítása, amennyiben nem rendelkezel ügynökséggel, akire ebben számíthatsz. De egy-egy rendezvényhez kapcsolódó feladatokat is ki lehet szervezni egy VA felé.

NEKED MIÉRT LEHET SZÜKSÉGED VIRTUÁLIS ASSZISZTENSRE?

csapatban

dolgozunk

Mi csapat vagyunk:

 • Különböző területeken dolgozó virtuális asszisztensek körét gyűjtöttük össze, hogy különböző feladatkörökre egy helyben tudjunk személyt és megoldást kínálni.

 • Mindig azt a személyt, aki az adott területen az adott feladatot a legtökéletesebben végzi el.

 • Mivel több VA-val is dolgozunk, ezért akár folyamatos, akár adhoc feladatokra is tudunk kollégát delegálni.
   

Mi ügynökségi modellel dolgozunk:

 • Nevünk és a mögöttünk álló évek garanciát biztosítanak arra, hogy pontos, megbízható munkát adjunk ki a kezünk alól.  

 • Amennyiben igény van rá, az adott VA munkája a csapatunkon belül ellenőrzésen megy át.

 • Különböző feladatokra különböző asszisztenst állítunk rá, mégis elég egy személlyel tartani a kapcsolatot.

 • Az átlagos virtuális asszisztensi díjakkal dolgozunk, nincsenek rejtett költségek.

 • Mivel csapatként dolgozunk, ezért több feladatból álló komplexebb projektet is tudunk menedzselni.

 • Stratégiában gondolkodunk, ugyanakkor nem zárkózunk el az egyszerűbb feladatoktól sem.

LEVELEZÉSEK KEZELÉSE, CALL CENTER FELADATOK, ADMINISZTRÁCIÓ, STATISZTIKÁK KÉSZÍTÉSE 

Ebben az esetben az adott kontaktszeméllyel állsz kapcsolatban, hiszen alapvetően nincsen szükség felügyeletre a részünkről. Óradíjas formában dolgozik neked előre megbeszélt időpontban, főként távolról. Saját számítógéppel rendelkezik, számára a munkavégzéshez szükséges extra eszközöket szükséges csak biztosítani (pl. call center esetén telefon).
Óradíja: nettó 2 500 Ft/óra.

KÖZÖSSÉGI MÉDIA (FACEBOOK, INSTAGRAM, PINTEREST STB.)

Posztok írása, hirdetések kezelése, statisztikák készítése, marketing támogatása. Egy rövid kérdőívet követően egyéni díjazással dolgozunk, mely függ a felületek számától, a posztolások és hirdetéskezelés gyakoriságától, céloktól. Havi rendszeres megbízás, mely változás esetén módosítható.

 

CIKKEK, BLOGCIKKEK ÍRÁSA, EGYÉB SZÖVEGÍRÁSI FELADATOK

Legyen szó akár rendszeres blogolásról, akár egy egyszeri honlapszövegről, vagy akár egy-egy fordításról, termékleírásokról, több szövegíró kollégával dolgozunk, így több témakörben is jártasak vagyunk. Mindig azt a kollégát állítjuk rá a feladatra, akihez a téma a legközelebb áll. Akár karakteráras, akár fix áras megoldást is választod, csalódni nem tudsz, hiszen ez a egyik legerősebb szolgáltatásunk.

TERMÉKFOTÓZÁS, GRAFIKAI FELADATOK, VIDEÓK KÉSZÍTÉSE

Legtöbbször a szövegelés nem elég, szükséged lehet fotókra, videókra, de akár egy-egy kampányhoz kötődő grafikára, vagy akár a fotók utólagos szerkesztésére, logóval való ellátására és még sorolhatnánk. Számos stúdióval és tapasztalattal rendelkező fotóssal, videóssal dolgozunk, így akár egyszeri, akár folyamatos feladatról van szó, mi egy kézbe fogjuk a projektet, legyen szó akár a logisztikai teendők elvégzéséről (pl. hogyan kerül a termék a stúdióba és vissza stb.)

KÉPZELD EL ...

Szükséged van egy személyre, aki kezeli a facebook oldaladat, miközben egy másik személy cikkeket, termékleírásokat ír a honlapodra, egy harmadik a termékeidet fotózza, a negyedik pedig kezeli a honlapodat, termékek, fotók feltöltését stb.

Ha erre nincsen állandó embered, vagy olyan munkatársad, aki mindegyiket profin végzi, úgy összesen, legrosszabb esetben 4 személlyel kell tartanod a kapcsolatot és koordinálnod a munkájukat úgy, hogy te is tudd a sajátodat végezni. Ez alaphangon is több óra extra munkaórát jelent a részedről. Ezt az időt tudod velünk megspórolni, az idő pedig pénz, nem is kevés. Miért is?

1.példa: Szövegírókkal, közösségi médiában, honlapok kezelésében jártas kollégákkal, fotósokkal, fejlesztőkkel dolgozunk egyszerre. Azt a pár óra koordinálást tudjuk mi levenni a válladról extra költségek nélkül, hiszen kollégáink együtt dolgoznak. A szövegírónk megírja a cikket, vagy ő, vagy a honlapkezelőnk feltölti, közösségi médiásunk pedig kiteszi úgy, hogy mindhárman összehangoltan képesek dolgozni, egymást figyelve, napi kapcsolatban.
 

2. példa: Van egy webshopod. Érkezik 50 új termék, melyet be kell fotózni, termékleírást írni/fordítani, képekkel együtt feltölteni, hogy utána már csak eladni kelljen őket (esetleg cikket írni róluk, feltenni a facebookra terméktámogatásként stb.). Ha erre csapatot alkalmazol, akkor csak a feladatot kell kiadni, határidőt egyeztetni és anélkül, hogy bármi extra tennivalód is lenne, a termékek máris a vevő kosarában landolnak. Nem kell a fotókat neked bekérned, a szöveget megiratnod, összerakni az egészet és kiadni a honlaposodnak, hanem minden megvan egyszerre egy kézben.

LÉPJ VELÜNK KAPCSOLATBA!